Heb je een van deze klachten?

 • Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees ( jumpers knee)
 • Pijn aan de achillespees
 • Chronische elleboog pijn (tenniselleboog)
 • Chronische schouderpijn (supraspinatuspees)
 • Hielspoor (plantaire fasciopathie)

Dan kan EPTE therapie voor jou de oplossing zijn! Een speciaal opgeleide spier-pees expert kan jou helpen met een effectieve combinatie van therapievormen, zoals bijvoorbeeld EPTE gecombineerd met oefeningen om de pees weer goed belastbaar te maken.

Wat is EPTE therapie?

EPTE (echogeleide Percutane electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende pees klachten.

EPTE therapie is ontwikkeld in Spanje en wordt veelvuldig succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels. Veelal bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelastingsletsels.

De EPTE behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om jouw spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht. Met behulp van echografie kan de therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om het dunne naaldje in te brengen. Jij kunt meekijken naar het echobeeld.

De Huid wordt gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Daarna wordt er met behulp van het EPTE-apparaat gedurende 1-2 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal ‘lichaamseigen’ fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen.

Het prikken kan licht gevoelig zijn. De behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend ‘oncomfortabel’.

De EPTE behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel van de pees te bevorderen.

Voordelen van EPTE therapie

 • Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie
 • Nauwkeurige behandeling onder echografische controle, direct op de locatie van het letsel
 • Kortdurende behandeling van 1-2 minuten per sessie. Daarna zijn er weinig tot geen beperkingen voor jouw normale dagelijkse activiteiten. Jouw behandelaar bespreekt dit met je
 • De behandeling is nagenoeg pijnvrij
 • Na 4 tot 6 behandelingen melden patiënten in de meeste gevallen al een duidelijke pijnvermindering of zelfs volledig pijnvrij herstel
 • Weinig neveneffecten. Soms ervaart de patiënt gedurende 1-2 dagen en beurs gevoel, dit is een normale na-reactie. Er zijn verder geen negatieve bijwerkingen bekend.

Blijf je last houden van pijn bij bewegen? Of komen de klachten steeds terug? Heb je wellicht al therapie gehad zonder het gewenste effect? Dan kan EPTE therapie voor jou helpen!

Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na slechts enkele behandelingen. Zelfs bij al maanden bestaande chronische pees problemen. Onze therapeut is speciaal voor EPTE opgeleid. Vraag gerust om advies en behandelmogelijkheden.